Kalle Skavank och Dilsa är Stockholms södra förorters i särklass coolaste detektiver och ett oslagbart team när det gäller att lösa svåra fall.

Två kanonrecept från Stöld på Tistelvägen.

Pappa lagar ofta mat som är lite starkare. Det gillar jag. Dilsa älskar pappas kormagryta. Så när det är dags att laga den. Då ringer jag henne.

Kyckling i grön curry och ris 4 portioner
Det här behöver du: 
3-4 kyckling filéer,
 1 gul lök, 
1 näve färska champinjoner,
 1 näve sockerärtor,
1 burk böngroddar,
 1 liten zuccini, 
1 burk kokosmjölk, 
2-3 msk fisksås,
 1 msk limejuice (eller 2-3 limeblad)
1-2 msk grön curry pasta (efter smak)


Stek hackad lök tills den blir lite mjuk, ta åt sidan. Skär kycklingen och grönsakerna i små bitar, bryn kycklingen i en stor stekpanna med lite smör. Tillsätt alla grönsakerna, kokosmjölken, fisksåsen, lime och curryn, blanda väl. Låt koka på svag värme ca 10-15 min. 
Salta och peppra (tänk på att fisksåsen är salt)

Servera med ris. Det blir supergott!

Indisk kormagryta 4 portioner
Det här behöver du: 400 gram kycklingfiléer, 1 ½ gul lök, 1 tsk rapsolja, 3 msk currypasta, 1 burk kokosmjölk, 0,5 dl vatten, 2 röda paprikor, 1 vitkål, salt och 3,5 dl basmatiris.
Hacka löken och skär vitkål och paprika i strimlor. Skär kycklingen i bitar. Fräs löken gyllengul. Tillsätt kyckling och currypastan. Då kycklingen fått lite färg tillsätts paprika och vitkål. Fräs några minuter och tillsätt sedan kokosmjölk och vatten. Koka 15 minuter och smaka av med salt. Servera med kokt basmatiris.
kalle-liten-signatur2

Mer om

Postad 090607 av Kalle Skavank i Kalle Skavank Inga kommentarer »


Lämna en kommentar