Kalle Skavank och Dilsa är Stockholms södra förorters i särklass coolaste detektiver och ett oslagbart team när det gäller att lösa svåra fall.

Några frågor till författaren.


Kolla in det lilla huset precis ovanför kyrkan. Där satt jag och skrev med utsikt över hela Port Vendres.

Vad har du gjort i sommar?
Jag har varit på landet med mina barn men jag har också varit i Frankrike och jobbat med två olika böcker. Det ena är en ny bok med Dilsa. Den ska heta Dilsa och den falska förälskelsen. Kalles pappa blir kär och underliga saker börjar hända. Den andra boken går under arbetsnamnet Bizango och det är en fortsättning på en bok som jag skrivit tillsammans med Lars Johansson som ska heta Skuggan. Den kommer ut i höst och vänder sig till de som gillar voodoo och riktigt tjocka böcker. (Den är över 400 sidor)

Kan man verkligen skriva på två historier samtidigt?
Både ja och nej. Men i början på resan skrev jag klart boken om Dilsa samtidigt som jag letade fakta och uppgifter, stämningar och miljöer inför den andra boken Bizango. Då går det att jobba på två böcker samtidigt tycker jag. Men om jag skulle skriva på två så olika böcker samtidigt skulle det inte bli bra.

Går det att vara ledig och jobba samtidigt?
Det kan vara lite svårt, för så fort jag lägger mig i solen börjar jag tänka på fortsättningen på boken och när jag ska vara trevlig och umgås pratar jag ibland bara om det jag skriver. Det är kanske inte så himla kul för min sambo och mina vänner.

Vad händer nu i höst?
Förutom att jag skriver på Bizango så går jag bara och längtar efter att boken Skuggan ska komma ut. Och det gör den också, nu i september. Exakt datum vet jag inte. Men oj vad jag längtar efter att hålla den i handen. Sedan ska jag ut till många skolor och prata om fantasi, Kalle Skavank och skrivande också. Det känns som om det blir en riktigt spännande höst!

Postad 120813 av admin i Kalle Skavank 2 kommentarer »

2 kommentarer på “Några frågor till författaren.”

  1. pratbubbla

    121121 klockan 21:20 säger rheinna:

    hej,,jag undrar varför sa kalle när an var på “DILSA och KÄRLEKENS MYSTERIER” att han var kär i nån???

  2. pratbubbla

    131128 klockan 17:30 säger amanda:

    jag är kär det pasar prisis meg med dilsa men vem är dilsa är i


Lämna en kommentar