Kalle Skavank och Dilsa är Stockholms södra förorters i särklass coolaste detektiver och ett oslagbart team när det gäller att lösa svåra fall.

Favoritrecept från Ugglor i Bagarmossen.

Jag älskar god mat. Därför har jag samlat de maträtter som jag gillar. Om du skulle vilja prova Spagetti Carbonara

Spagetti Carbonara 4 personer
Det här behöver du: Spagetti
150 gram Parmaskinka
100 gram Parmesanost (Permigiano di regiano)
1 ägg,
2 äggulor,
1 dl grädde.
Salt, peppar.


Värm ugnen till 175 grader. Skär till Parmaskinkan i lagom stora bitar och lägg den på en plåt, gärna täckt med ugnsteflon och ställ undan så länge. Sätt på pastavattnet.
När pastavattnen har kokat upp, lägg i pastan och sätt samtidigt in Parmaskinkan i ugnen.
Riv Parmesanen fint.
Vispa ihop ägg, grädde och parmesanost.
Salta och peppra, tänk på att Parmaskinkan är lite salt.
Övervaka noga ugnen så att Parmaskinkan inte bränns och tag ut den när du ser att den har börjat torka till.
När pastan är klar (den skall vara lite al dente) häll av vattnen och häll i äggblandningen i pastakastrullen och blanda allt väl med pastan.
Servera pastan på tallrikar och garnera rikligt med parmaskinka.
kalle-liten-signatur

Mer om ,

Postad 090308 av Kalle Skavank i Kalle Skavank Inga kommentarer »


Lämna en kommentar