Kalle Skavank och Dilsa är Stockholms södra förorters i särklass coolaste detektiver och ett oslagbart team när det gäller att lösa svåra fall.

Kalles familj

magnus6

Kalle heter egentligen Kalle Flodqvist men som du säkert redan vet kallas han för Kalle Skavank. När Kalle var 2 år var han i Spanien med sin pappa Magnus och mamma Emma. Små barn har ofta väldigt mycket spring i benen men inte alltid huvudet med sig så Kalle sprang ut bland några järnvägsspår. Emma sprang efter för att stoppa honom och det lyckades hon med. Emma dog när tåget kom och Kalle blev av med sin fot. Så nu har han en protes. Och bara en pappa. Emma ligger begravd på Skogskyrkogården, precis bredvid den kända filmstjärnan Greta Garbo. Kalle och hans pappa bor i ett radhus i Bagarmossen. emma Det här hände långt innan jag (författaren) lärde känna Kalle så det är ingenting jag har kunnat göra någonting åt. Men förutom pappa Magnus har Kalle förstås en kusin, Dilsa. Men det visste du säkert också sedan innan.

dilsaDilsa bor i Skarpnäck med sin familj en liten bit bort från Kalle. De bor i en lägenhet och förutom pappa Zana och mamma Erika så har Dilsa tre storebröder. Äldst är Erik, han är 18 år, sedan kommer Kawa som är 16 år och så Azad som är 14 år. De äldre bröderna bryr sig inte så mycket om Dilsa och hennes äventyr men Azad brukar hjälpa till. Ibland händer det att han sitter i kiosken och då det blir riktigt allvarligt är han med och löser svåra och farliga fall. Som i Klotter i Kärrtorp till exempel.