Kalle Skavank och Dilsa är Stockholms södra förorters i särklass coolaste detektiver och ett oslagbart team när det gäller att lösa svåra fall.

Jag undrar hur du kom på att du skulle skriva om just Kalle Skavank?

Undrar Calle Dahlström

Det är en bra och svår fråga. Det började att jag gick förbi en röd kiosk här i Bagarmossen på vägen till jobbet varje dag. Under den hösten haltade jag för jag hade ont i min fot. Jag funderade för mig själv hur det skulle vara att sakna en fot. Och om man saknar en kan man ju säga att man har en skada. En Skavank. Så började jag fundera på hur det skulle vara om en kille jobbade i sin pappas kiosk och löste olika fall. En kille som kallade sig kioskdeckare helt enkelt. Där någonstans bland alla lösa tankar föddes Kalle Skavank.
/Petrus

Postad 090820 av Petrus Dahlin i Fråga författaren 2 kommentarer »

2 kommentarer på “Jag undrar hur du kom på att du skulle skriva om just Kalle Skavank?”

  1. pratbubbla

    100228 klockan 14:52 säger medine:

    jag hetter medine jag tyker om kalle skavank bökerna jag är 10 år hur gammal är kalle skavank är det non av dina barn som hetter kalle

  2. pratbubbla

    100228 klockan 14:54 säger medine:

    hur många böker har du skrivit om kalle


Lämna en kommentar