Kalle Skavank och Dilsa är Stockholms södra förorters i särklass coolaste detektiver och ett oslagbart team när det gäller att lösa svåra fall.

Jag undrar hur du kom på att du skulle skriva om just Kalle Skavank?

Undrar Calle Dahlström

Det är en bra och svår fråga. Det började att jag gick förbi en röd kiosk här i Bagarmossen på vägen till jobbet varje dag. Under den hösten haltade jag för jag hade ont i min fot. Jag funderade för mig själv hur det skulle vara att sakna en fot. Och om man saknar en kan man ju säga att man har en skada. En Skavank. Så började jag fundera på hur det skulle vara om en kille jobbade i sin pappas kiosk och löste olika fall. En kille som kallade sig kioskdeckare helt enkelt. Där någonstans bland alla lösa tankar föddes Kalle Skavank.
/Petrus

Postad 090820 av Petrus Dahlin i Fråga författaren 6 kommentarer »

6 kommentarer på “Jag undrar hur du kom på att du skulle skriva om just Kalle Skavank?”

 1. pratbubbla

  100228 klockan 14:52 säger medine:

  jag hetter medine jag tyker om kalle skavank bökerna jag är 10 år hur gammal är kalle skavank är det non av dina barn som hetter kalle

 2. pratbubbla

  100228 klockan 14:54 säger medine:

  hur många böker har du skrivit om kalle

 3. pratbubbla

  171111 klockan 04:05 säger Harriet Bouvin:

  Kan det vara en slump att Sam Lindevall bodde i Björkhagen och att han var den person som startade Sveriges Privatdetektiv-förbund, när han samtidigt var den privatdetektiv som hade utövat yrket längst i Sverige och hans fru, Inga Lindevall, var Sveriges enda kvinnliga privatdetektiv, samt dottern Siv var den yngsta privatdetektiv som hade förekommit i Sverige?

 4. pratbubbla

  171122 klockan 22:41 säger admin:

  Hej Harriet!

  Ja, det är faktiskt en slump på alla sätt och vis. Men nu när jag läser ditt mail börjar jag ju undra vad som är slumpen och vad som är ödet! För min del började jag skriva deckare för att jag flyttade till Bagarmossen och råkade få till en ordvits. Ugglor i Bagarmossen.

  Med vänlig hälsning,
  Petrus Dahlin

 5. pratbubbla

  191206 klockan 07:40 säger Harriet Bouvin:

  Ok och kul, Petrus! Vill du ha mer info om min pappa, Sam Lindevall, så är du välkommen att höra av dig! Numera finns också Lindevalls Bokförlag som jag har låtit starta upp med min “Sebastian Kamel & Urban Dromedar”. Med värme /Harriet Bouvin

 6. pratbubbla

  191206 klockan 07:43 säger Harriet Bouvin:

  P.s. Fixa sedan gärna delningsmöjligheter till Facebook med flera sociala medier, så bidrar jag gärna med att sprida bilder på dina trevliga verk. Ds.


Lämna en kommentar