Kalle Skavank och Dilsa är Stockholms södra förorters i särklass coolaste detektiver och ett oslagbart team när det gäller att lösa svåra fall.

Det finns fortfarande gömda världar att upptäcka!

Omslaget är illustrerat av Alvaro Tapia som också gjorde de fina omslagen till Harry Potter.

Under över ett års tid har jag jobbat med en ny bok. Den blir tjock och den blir förhoppningsvis både underhållande och spännande. Det enda jag vet är att jag aldrig haft så roligt som när jag skrev boken. I slutet på april landar den hos bokhandlarna och på biblioteken och jag hoppas att den hittar många läsare.
/Petrus

För 389 år sedan brakade en guldgruva sönder och samman. En expedition offrade sig för att skydda världen från ondskan som fanns där under.

Hemligheten har bevarats i nästan fyrahundra år då en ung kille vid namn Filix Wood vaknar upp i sin säng med en konstig känsla i just naveln. Det är som en osynlig, tunn tråd av längtan väcks. Den leder honom från stan, ut i skogen och vidare förbi den värld vi känner till. Han hamnar i en isolerad värld, en värld där alla lever i träden och viger sina liv åt att skydda oss från gruvans ondska som likt lava nu hotar att förgöra världen.

Men det är också en värld full av lögner, en värld där de unga drömmer om något annat istället för att offra sig för det goda. En värld där bara den starkaste sägs överleva. En värld där den svagaste kanske egentligen är den som är starkast, där ekorrar blir svartsjuka på sina ägare och gengångarna ständigt hotar bakom närmaste träd.

Bara den svagaste överlever är ett spännande och roligt äventyr, om att våga vara svag och om sökandet efter att bli någon, att hitta sin plats på jorden vare sig man söker och längtar efter det okända eller om man längtar bort från den hemliga värld bland träden man vuxit upp i.

Den här är den första boken i en planerad serie.

Postad 190123 av admin i Kalle Skavank Inga kommentarer »


Lämna en kommentar